Top

Tips tegen hooikoorts

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Tips tegen hooikoorts

Tips tegen hooikoorts

Hooikoorts kan ieder jaar voor veel irritaties zorgen. Hoe zorgt u ervoor dat u deze tijd het beste doorkomt? Wij hebben de beste tips tegen hooikoorts voor u op een rijtje gezet.

Hooikoorts medicijnen

Om de jeukende ogen, verstopte neus en vermoeidheid te verminderen zijn allergiemedicijnen de beste oplossing. Deze anti-histamine pillen zijn zowel op recept van de dokter verkrijgbaar als gewoon bij de drogist. Deze medicijnen zorgen ervoor dat de hooikoorts vermindert en dat deze tijd een stuk dragelijker wordt. Ook een neusspray op zoutbasis kan aan te raden zijn bij een verstopte neus door hooikoorts. Geniet weer van een fit gevoel dankzij medicijnen tegen hooikoorts.

Dubbele plissé vliegendeur

Hooikoorts ontstaat door de pollen die fijne stoffen en stuifmeel afgeven. Deze stoffen komen vrij in de lucht en zo onze luchtwegen binnen. Wilt u thuis geen last hebben van hooikoorts? Schaf dan een dubbele plissé vliegendeur aan. Zo kunt u gewoon de deuren openhouden, maar komt het fijnstof niet binnen. Dankzij deze anti pollen horren geniet u van een aangenaam binnenklimaat.

Essentiële oliën

Wilt u liever een alternatieve manier om de hooikoorts aan te pakken? Verdiep u zich dan eens in de geneeskrachtige essentiële oliën. Deze kunnen de luchtwegen vrijmaken en de jeuk verminderen. Kies bijvoorbeeld voor het branden van een essentiële olie van eucalyptus. Dit bevordert de vrije luchtwegen.

Ga goed voorbereid naar buiten

U hoeft de deur maar open te doen en de ogen beginnen al te tranen. Bereid u daarom goed voor wanneer u naar buiten gaat tijdens het hooikoortsseizoen. Een zonnebril kan bijvoorbeeld helpen. Hierdoor mijdt u contact tussen de allergische stoffen en de ogen. Zo voorkomt u dat u ogen rood, jeukend en branderig worden. Ook kan wat vaseline onder de neus smeren goed helpen om de luchtwegen vrij te houden en vermindert een prikkelend gevoel.

Douchen

Ongemerkt kunt u veel stuifmeel op de huid en in de haren krijgen. Wanneer u ’s avonds niet kunt slapen door een verstopte neus of jeuk kan dit erg vervelend zijn. Gelukkig kunt u dit minimaliseren door altijd te douchen voor het slapengaan. Zo wast u het stuifmeel weg en komt dit niet op uw kussen. Ideaal voor een goede nachtrust. Afrekenen met hooikoorts? Dat is nog een hele opgave. Ga het hooikoorts seizoen met frisse moed tegemoet dankzij deze handige tips tegen hooikoorts.