Top

Tips voor een gezonde levensstijl

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Tips voor een gezonde levensstijl

Tips voor een gezonde levensstijl

Ben je momenteel niet tevreden over je huidige levensstijl en wil je er wat aan veranderen, maar weet je momenteel nog niet hoe? We geven je in dit artikel een aantal tips die je helpen om een gezondere levensstijl aan te nemen. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje in een gezondheidsblog.

Realistische doelen stellen 

Het bepalen van de juiste doelen is de basis om een gezonde levensstijl te kunnen creëren. Wanneer deze doelen niet haalbaar is het gemakkelijker om halverwege al op te geven. Wanneer het doel realistisch en haalbaar is dan is de kans ook groter het daadwerkelijk te halen en wanneer je het even moeilijker hebt zul je toch willen doorzetten om het doel te halen. Wellicht heb je een vriend of vriendin die ook zijn levensstijl wil verbeteren. Door het samen te doen is het al veel draagzamer en kun je elkaar motiveren om je persoonlijk doel te behalen. 

Aanpassing van je voedingspatroon 

Wanneer je van plan bent om je voedingspatroon te gaan aanpassen om zo gezonder te kunnen leven, is het belangrijk dat je hier de tijd voor gaat nemen. Je bent niet van de een op de andere dag gezond bezig. Vooral in de beginfase kan het gemakkelijk zijn om een voedingsdeskundige in te schakelen. Zij zal je vragen om een eetschema bij te houden, waar ze vervolgens advies over kan geven. Vooral in het begin zal het fijn zijn om advies te krijgen waardoor je op weg wordt geholpen voor het veranderen van je voedingspatroon.

Zorg voor voldoende beweging

Je kunt ervoor kiezen om alleen je eetpatroon te veranderen, maar sporten en gezond eten gaan vaak samen met elkaar. Beweging wil niet zeggen dat je elke dag aan crossfit moet gaan doen, elke dag een flinke wandeling maken is ook bewegen. Wil je echter sneller wat calorieën verbranden dan is het ook een optie om naar de sportschool te gaan. Bij voorkeur met een personal trainer van Physiq Fitness. Deze zal je namelijk altijd op een goede manier kunnen begeleiden en motiveren je doelen te behalen waar nodig.