Top

Tips voor vergelijken zorgverzekering 2021

Sport en gezondheid > Blog  > Tips voor vergelijken zorgverzekering 2021

Tips voor vergelijken zorgverzekering 2021

Iedereen moet verplicht een zorgverzekering afsluiten, maar waar je dit doet mag je zelf weten. Jij bepaalt zelf hoe jouw zorgverzekering eruit komt te zien en bij welke verzekeraar jij deze afsluit. Er zijn verschillende mogelijkheden en het is goed om je daarin te verdiepen. Vergelijk de zorgverzekeringen met elkaar om zo de juiste keuze te kunnen maken. Hier lees je verschillende tips voor het vergelijken van zorgverzekeringen voor 2021, zodat je de juiste afweging kan maken. Er zijn namelijk verschillende belangrijke factoren waar je rekening mee kan houden bij het afsluiten van je verzekering.

Aanvullende verzekeringen

De basisverzekering is voor iedereen verplicht, maar naast deze basisverzekering kan jij er ook voor kiezen om 1 of meerdere aanvullende verzekeringen af te sluiten. Denk hierbij onder meer aan een verzekering voor een aantal bezoeken aan de tandarts of de fysiotherapeut. Het is belangrijk om van tevoren te bedenken hoeveel gebruik jij maakt van bijvoorbeeld de tandarts of fysiotherapeut. Ga jij slechts 1 of 2 keer per jaar naar de tandarts dan kan het al snel uit om deze uit eigen zak te betalen en de aanvullende verzekering achterwege te laten. Bereken welke verzekeringen voor jou van toepassing zijn.

Het eigen risico

In 2021 zal het eigen risico liggen op minstens 385 euro. Dit eigen risico kan je verhogen, zodat je minder premie hoeft te betalen. De kans is dan wel aanwezig dat je meer geld moet betalen als er onverwachts iets gebeurt. Je kan online bekijken hoeveel jij kan besparen met het verhogen van je eigen risico. Zo voorkom je dat je teveel betaalt. Wel is het bij een hoog eigen risico handig om een financiële buffer op te bouwen, zodat je altijd de rekening kan betalen als er toch iets gebeurd.

Collectiviteitskorting

Een andere manier om geld te besparen op je zorgverzekering is bijvoorbeeld via collectiviteitskorting. In veel situaties kan je korting krijgen op je verzekering door je verzekering af te sluiten via een collectief. Dit geldt vooral voor werkgevers, gemeenten en vakbonden. Maar via sommige verzekeraars kan je ook korting krijgen op je verzekering als student of als je ondernemer of zzp’er bent. Het kan dus uit om te kijken of jij ook aanspraak kan maken op collectiviteitskorting en welke verzekeraar jou de beste deal geeft.

Veranderingen 2021

Ieder jaar veranderen er een aantal zaken als het gaat om zorgverzekeringen, zo ook in 2021. De premie zal waarschijnlijk stijgen, maar dit moet in de komende maanden bekend worden. Vaak gebeurt dit na Prinsjesdag. Dan zullen ook de veranderingen voor aanvullende verzekeringen bekend worden. De basisverzekering vergoedt vanaf 2021 dagbehandelingen in groepsverband voor ouderen en mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Daarnaast worden geneesmiddelen voor eierstokkanker en lymfeklierkanker vanuit de basisvergoeding vergoedt in 2021. Ook komt er een tijdelijke uitbreiding genaamd herstelzorg na corona voor ernstige coronaklachten. Houd alle veranderingen goed in de gaten en kijk welke veranderingen dat voor jou met zich meebrengt.

Vergelijken

Je doet er goed aan om jouw zorgverzekering ieder jaar opnieuw te vergelijken, zodat je voorkomt dat je teveel betaalt. Daarnaast verandert er vaak wel iets aan je eigen situatie, waardoor je jouw verzekering wil aanpassen. Als jouw verstandskiezen getrokken moeten worden dan doe je er bijvoorbeeld goed aan om een tandartsverzekering af te sluiten. Als je een flinke val hebt gehad dan wil je juist graag fysiobehandelingen vergoed krijgen, zodat je snel kan revalideren. Zo kies jij een zorgverzekering die past bij jou. Iedereen heeft een andere situatie en daardoor ook baat bij een andere zorgverzekering.

Zorgverzekering vergelijken 2021 doe je gratis en onafhankelijk op Zorgverzekering-vergelijken.net.