Top

Verbeter je gezondheid met superfoods

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Verbeter je gezondheid met superfoods

Verbeter je gezondheid met superfoods

Heb je wel eens gehoord van superfoods? Deze term is tegenwoordig helemaal hip en kom je overal tegen. Veel mensen denken dat superfoods een onzinnige hype is, maar het tegendeel is waar. Superfoods zijn écht goed voor je gezondheid. Voeg je ze toe aan je dagelijke eetpatroon, dan creëer je daar een gezondere levensstijl mee. In deze blog lees je meer over superfoods. Want wat houdt het precies in?

Wat zijn superfoods?

‘Officieel’ bestaan er geen superfoods, althans, dat is wat het Voedingscentrum zegt. Maar het is maar net hoe je ze definieert. Wat we over het algemeen verstaan onder superfoods zijn voedingsmiddelen die zeer rijk zijn aan voedingsstoffen die goed zijn voor je gezondheid. Hierbij kun je denken aan vitamines, eiwitten, mineralen en antioxidanten. Bevat een voedingsmiddel meer dan twaalf eigenschappen die je gezondheid bevorderen, dan mag je het superfood noemen. De meeste etenswaren hebben gemiddeld maar drie van zulke eigenschappen. Je snapt dus wel waarom superfoods superfoods heten!

Welke soorten superfoods onderscheiden we?

De lijst met alle superfoods die er bestaan is ontzettend lang. Om je een indruk te geven zetten we hier een aantal van de meest bekende op een rijtje:

  • Muesli
  • Granola
  • Amandelen
  • Vijgen
  • Dadels
  • Quinoa
  • Bessen

Wat doen superfoods met je gezondheid?

Zoals gezegd bevordert het regelmatig eten van superfoods je gezondheid. Maar hoe dan precies? Dat is simpel: eet je dagelijks wat superfoods, dan verklein je de kans op hart- en vaatziekten, krijg je minder gauw last van depressies, werk je aan een gezonder gewicht en verhoog je je libido. En dat is nog lang niet alles!

Let goed op welke superfoods je koopt

Alhoewel alle superfoods in principe goed zijn voor je gezondheid, zijn er wel verschillende gradaties die we kunnen onderscheiden. Wil je écht gaan voor de meest gezonde producten, koop dan biologische superfoods. Dit zijn superfoods die op een ambachtelijke manier zijn bereid en geen kunstmatige of chemische toevoegingen bevatten. Het liefst koop je dus biologische superfoods die rauw, onbewerkt en ongebrand zijn. Deze bevatten namelijk de meeste vitamines, mineralen en enzymen. En meestal zijn ze nog lekkerder ook!