Top

Verschillende manieren om af te vallen

Sport en gezondheid > Sport  > Verschillende manieren om af te vallen

Verschillende manieren om af te vallen

Een strakke summer body kweken is zo makkelijk nog niet. Je probeert al zo veel maar toch krijg je niet helemaal het gewenste resultaat. Je laat die super lekkere chocolade reep al liggen maar toch zie je er niet uit als Doutzen Kroes. Daar willen we je graag bij helpen dus geven we je wat manieren om af te vallen! 

Drink water in plaats van frisdrank

Best wat mensen zeggen dat je van water drinken makkelijk kan afvallen. Een halve liter water drinken kan in het eerste uur de hoeveelheid calorieën die je verbrandt met 24 tot 30% verhogen! Ook als je water drinkt voor een maaltijd is het zo dat je minder eet. Het is dus heel goed om suiker- en calorierijke dranken te vervangen voor water. 

Eet meer groente en fruit

Het is misschien erg logisch, maar meer groente en fruit eten is echt goed voor je! Ze zijn rijk aan voedingsstoffen, vezels en het bovenstaande punt: water! Mocht je dan toch een snack willen pakken tussendoor, maak dan een lekker schaaltje fruit klaar. 

Gebruik kleinere borden

Het klinkt misschien een beetje stom maar het helpt echt! Het gebruik van kleinere borden staat gelijk aan minder opscheppen, wat betekent dat je minder gaat eten. Het schijnt dat mensen hun borden gewoon vol scheppen, ongeacht de grootte van het bord, dus op grote borden schep je dan meer op dan op kleine borden. Van een kleiner bord eten geeft je het idee dat je meer eet terwijl je in werkelijkheid minder eet.

Een koolhydraatarm dieet

Er zijn enorm wat studies geweest die aantonen dat een koolhydraatarm dieet echt goed werkt om af te vallen. Als je dan probeert een groot deel van die koolhydraten te vervangen voor eiwitten en goede vetten, val je 3 x zo veel af dan een normaal dieet. 

Wees blij met jezelf

De voornaamste les die we je willen meegeven, is accepteer en waardeer jezelf! Love2bemama kan je daarbij helpen! Op Love2bemama staan enorm veel blogs, tips en tricks om je te helpen zeker over jezelf te worden en wat hulp met bijvoorbeeld moeilijke keuzes maken!