Top

Verschillende vormen van 24 uurs zorg

Sport en gezondheid > Blog  > Verschillende vormen van 24 uurs zorg

Verschillende vormen van 24 uurs zorg

Op een bepaald moment in het leven kom je erachter dat jijzelf of een van je familieleden 24 uurs zorg nodig heeft. Onder 24 uurs zorg vallen verschillende vormen. De ene keer is het tijdelijk terwijl het de andere keer voor altijd zal zijn. Deze vorm van zorg wordt altijd bepaald samen met de familie en/of mantelzorgers. In dit artikel bespreken we de verschillende vormen van 24 uurs zorg. 

24 uurs zorg voor ouderen 

Mocht je 24 uurs zorg nodig hebben, omdat de jaren langzaam gaan tellen. Dan is het niet altijd even gemakkelijk om dit te accepteren. Dit komt omdat je altijd voor jezelf hebt kunnen zorgen en langzaam dit moet gaan over laten aan andere mensen. Gelukkig is dat echter het enige waar je dan zorgen om moet maken. Het feit dat je lichaam niet meer zo soepel is als voorheen zorgt ervoor dat je bepaalde activiteiten dus andere moet over laten. Hier zal iedereen vroeg of laat gebruik van moeten maken. 

Thuiszorg bij revalidatie 

Dit kan voorkomen als je voor een bepaalde periode moet gaan revalideren. Hier kun je dan bijvoorbeeld aan denken als je een herseninfarct of TIA hebt gehad. Dan duurt het wat langer voordat je weer volledig kan functioneren. Wanneer je alleen bent is het daarom ook fijn om gebruik te maken van de zorg, waardoor je in ieder geval de dagelijkse bezigheden weer kunt doen. Na verloop van tijd kun je zelf steeds meer gaan doen, waardoor je uiteindelijk 

24 uurs dementiezorg

Helaas komt men ook altijd een bepaalde leeftijd dat men gaat dementeren. Als dit geheugenproblemen zich gaat voordoen wordt het langzaam ook tijd voor dementiezorg. In het geval van Alzheimer heeft is het niet altijd leeftijdsgebonden, maar kan het ook voorkomen op jongere leeftijd. Eenmaal in een bepaald stadium van dementie kun je niet meer voor jezelf zorgen. Eenmaal zover kun je niet meer onder 24 uurs zorg uit.