Top

Voor wie is hypnotherapie geschikt?

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Voor wie is hypnotherapie geschikt?

Voor wie is hypnotherapie geschikt?

Misschien hoor je in je omgeving wel steeds vaker mensen praten over de opleiding hypnotherapie. Opvallend is het zeker dat er de laatste jaren steeds meer mensen voor kiezen. Maar voordat we daar dieper op ingaan, is het goed om te weten wat er precies wordt bedoeld met hypnotherapie. Het is een vorm van psychotherapie. Dit wil zeggen dat een therapeut een trance toe gaat passen om een cliënt te begeleiden. Er wordt hier gebruik gemaakt van de samenhang van lichaam en geest. Er worden dan interventies toegepast als een cliënt in trance is. Een trance moet je zien als een toestand van veranderd bewustzijn. Dit is een interne focus. Dagdromen, dat ken je vast wel. Daar zou je het mee kunnen vergelijken. Je vergeet dan even alles om je heen en zelfs de tijd kun je dan vergeten. Als iemand in deze staat verkeerd van focus dan noemen we dat hypnose. Hierin gaat iemand zich losmaken van de omgeving en gaat dan in op zijn eigen innerlijke wereld.   

 Help je graag anderen?

De opleiding is geschikt voor mensen die graag anderen helpen. Door een cliënt in trance te brengen maakt hij of zij contact met delen van zichzelf, het onbewuste. Dit kunnen ervaringen, herinneringen en gevoelens zijn, maar ook gedachten uit het verleden kunnen hier terugkeren. Het is allemaal van invloed op het dagelijkse voelen, handelen en denken. Door deze stap te zetten kunnen cliënten inzicht krijgen in hun eigen denken, handelen en de emoties. 

 Een hypnotherapeut maakt gebruik van verschillende technieken en methoden om een cliënt tijdens het proces te begeleiden. Deze therapie staat op zichzelf en is onderdeel van geïntegreerde geneeskunde. Voor veel mensen is het een waardevolle ondersteuning, naast de reguliere geneeskunde. Op verschillende manieren kun je de mensen om je heen helpen, maar dat mag pas als je ervoor hebt geleerd. Om na te gaan of de opleiding wat voor je is, is het aan te raden om er veel over te lezen en over te spreken met anderen. Ga op zoek naar ervaringen om er achter te komen of het aansluit bij hetgeen wat jij in gedachten hebt. Via Hypnos.nl kan je hypnotherapeut worden.