Top

Waar moet je op letten bij het kiezen van je ooglaserkliniek?

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Waar moet je op letten bij het kiezen van je ooglaserkliniek?

Waar moet je op letten bij het kiezen van je ooglaserkliniek?

Wanneer je van plan om bent om je ogen te laten laseren moeten er eerst een aantal stappen worden ondernomen. Op deze manier wordt patiënt meer bekend met een ooglaserbehandeling als je bijvoorbeeld wilt gaan ooglaseren bij Eyescan. In dit artikel wordt meer verteld over het kiezen van de juiste kliniek.

De juiste ooglaserkliniek kiezen

De juiste ooglaserkliniek kiezen is een belangrijke eerste stap. Het belangrijkste bij de keuze voor kliniek is de kwaliteit van de kliniek. Een stukje verder rijden voor een kwalitatief goede ooglaserkliniek is veel waard. Je hebt namelijk maar twee ogen en deze zijn erg kostbaar.

Vooronderzoek

Zodra u de juiste ooglaserkliniek heeft gekozen, gaat de kliniek een vooronderzoek doen.

In dit vooronderzoek worden onder andere nauwkeurige oogmetingen gedaan. Tevens wordt er bij dit vooronderzoek vaak kennis gemaakt met de arts die de ooglaserbehandeling bij je gaat uitvoeren. Bij het vooronderzoek wordt je tevens op de hoogte gesteld van de mogelijke risico’s. Daarnaast wordt je ook voorbereid op de behandeling en wordt er precies vertelt wat je thuis vooraf moet doen.

De ooglaserbehandeling

Afhankelijk van de uitkomst van het vooronderzoek wordt bepaald wat voor ooglaserbehandeling het beste bij jou past. In sommige gevallen is het mogelijk om zelf te kunnen kiezen welke ooglaserbehandeling je als patiënt wilt. Dit is echter afhankelijk van de sterkte van de ogen, dikte van het hoornvlies en de cilinder waarden. Als er in de ogen van de artsen maar één mogelijkheid is dan nemen de artsen ook de eindbeslissing. Als er meerdere opties zijn dan geven de artsen een advies aan de patiënt.

Veiligheid voorop

Veiligheid is een belangrijk onderdeel bij het ooglaseren. Ga daarom ook na of het proces heel duidelijk met je wordt doorgenomen. Tevens is het belangrijk om de gezondheidstoestand te vermelden en eventueel medicijngebruik, zodat de kliniek hier rekening mee kan houden. Daarnaast is het belangrijk de adviezen van artsen goed op te volgen. Wanneer iets onduidelijk is of niet wordt begrepen is het belangrijk om door te vragen. Dit zorgt ervoor dat de instructies goed opgevolgd kunnen worden en misverstanden worden uitgesloten.