Top

Waarom twijfelen mannen om een haarimplantatie te nemen?

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Waarom twijfelen mannen om een haarimplantatie te nemen?

Waarom twijfelen mannen om een haarimplantatie te nemen?

Een haarimplantatie is een geweldige oplossing voor mannen die kaal worden. Met een behandeling zullen haarzakjes van het donorgebied worden verwijderd en vervolgens worden getransplanteerd op het gebied dat kaal is. In een korte periode van een aantal maanden zal het haar beginnen met groeien. Toch zijn er ook genoeg mannen die twijfelen of ze een haarimplantatie moeten nemen. Waarom dat is lees je in dit artikel.

Geen direct resultaat

Als je kaal begint te worden wat je onzeker maakt wil je hier natuurlijk direct iets aan doen. Directe resultaten zijn echter niet mogelijk als je kiest voor een implantatie. Er zal tijd overheen moeten gaan. Dat is gelijk de eerste reden waarom mannen twijfelen over een haarimplantatie. Het resultaat van de behandeling is niet direct zichtbaar. Terwijl de behandeling dat wel is. Over het algemeen beginnen de haren na een paar maanden te groeien maar dit kan ook zomaar langer duren. Je zult dus over een flink portie geduld moeten hebben als je kiest voor een haartransplantatie.

De behandeling is te duur

De kosten van een haarimplantatie is ook een reden voor veel mannen om de behandeling niet te doen. Als je gaat kijken naar de tarieven moet je er op rekenen dat je minimaal € 2000,00 kwijt bent. Het bedrag is gebaseerd op een minimaal aantal grafts. Heb je er meer nodig loopt de prijs nog meer op. Een flink bedrag dus. Veel mannen vinden dit zonde van hun geld of ze kunnen het simpelweg niet betalen.

De behandeling duurt te lang

Een ander nadeel waardoor mannen twijfelen is omdat de behandeling best lang duurt. Je begint eerst met één of meerdere afspraken waarin jouw situatie wordt besproken en waar wordt gekeken welke behandeling het beste bij jou past. Daar ben je dus al tijd aan kwijt. De behandeling zelf is ook niet kort. Deze kan zomaar een hele dag in beslag nemen. Daarnaast moet je ook van de implantatie herstellen waar minimaal een week overheen gaat.