Top

Wanneer ga je naar een fysiotherapeut?

Sport en gezondheid > Zorg  > Wanneer ga je naar een fysiotherapeut?

Wanneer ga je naar een fysiotherapeut?

Het kan altijd voorkomen dat er bepaalde klachten zijn. Wanneer er wordt gesport kan dit vaak voorkomen maar ook in een andere situatie. Mocht u klachten hebben wat is dan het moment waarop u moet zeggen dat u naar de fysio in leiden wilt. In dit artikel leest u wanneer u moet gaan en wanneer u nog even moet afwachten. Er gaan vaak mensen waarbij het nog totaal overbodig is. Daarom dit artikel om het juiste moment boor jou te bepalen.

Klachten

Mensen zijn totaal verschillend ingesteld. De ene groep gaat bij iedere klacht al naar het medische centrum en de andere groep komt er eigenlijk nooit want die zieken thuis wel uit. Het is belangrijk om een goede afweging te maken of dit het juiste moment is. In de meeste gevallen hoeft u niet bij het eerste en beste pijntje naar de fysiotherapeut in leiden te gaan. Wij vertellen u wanneer u hier een bezoek aan kunt brengen.

Mocht u ergens iets oplopen, dan is het goed om te weten wanneer u er iets mee moet doen en wanneer u beter even kunt afwachten. Allereerst is het goed om te weten wat er ongeveer aan de hand is. U kunt hiervoor naar de huisartsenpost gaan. Zij kunnen beter aangeven of het vanzelf weer zal verdwijnen of dat het vervelend is als u er niets mee doet.

Mochten de klachten zijn afgenomen dan is het nog steeds van belang dat u nagaat of er blijvende schade kan optreden. Mocht dit het geval zijn, dan is het zeker aan te raden om naar de fysiotherapie in Leiden te gaan.

Hulp

Tijdens de behandeling wordt u professioneel begeleidt.  Met de oefeningen laat u de spieren en botten zo heen en weer gaan dat die optimaal kunnen herstellen. Het is niet prettig als u blijvende schade heeft. Door de juiste oefeningen te doen, maakt u het voor u zelf prettiger voor de rest van uw leven.

Fit blijven

Tijdens het herstel moet u actief mee doen. Als u dit niet doet kan dit gevolgen hebben voor de rest van uw leven. Door de trainingen te volgen, blijft u ook beter fit met andere zaken. Als u bijvoorbeeld last heeft van uw pols, dan is het prettig als u de rest van het lichaam ook sportief kunt blijven houden. Bespreek daarom met de fysiotherapeut wat nog wel verantwoord is om te doen.

Als u een sporter bent dan is het verleidelijk om door te gaan. Juist dit kan een fatale keuze zijn. Maak daarom een goede afweging wat wel en wat niet verantwoord is. Als sporter wil jij iedere dag prestaties leveren. Als dit niet mogelijk is, zal het erg frustrerend zijn. Om zo goed mogelijk terug te komen is een combinatie van herstel en fit worden cruciaal. 

Het is even aanpassen maar uiteindelijk is het voor uw eigen bestwil. Het is vervelend als het u moet overkomen maar als het gebeurt, is het prettig al u professionele begeleiding krijgt.

Bron: https://fysioeffect.nl/