Top

Wanneer zijn je ogen geschikt om te laseren?

Sport en gezondheid > Blog  > Wanneer zijn je ogen geschikt om te laseren?

Wanneer zijn je ogen geschikt om te laseren?

Voor veel mensen is het een droom om zonder lenzen of bril scherp te zien. Die droom kan helaas niet voor iedereen werkelijkheid worden. Om te kijken of je geschikt bent om je ogen te laten laseren moet je een test doen. Allereerst wordt er gekeken naar je leeftijd. Stel dat je in de 80 bent en je nog je ogen wil laten laseren. Dat is zeker nog mogelijk, maar het hangt wel af van de staat van je gezondheid. Als er blijkt dat je medische aandoeningen hebt, dat kan het zijn dat een ooglaserbehandeling een mogelijkheid is. Je kan ook te jong zijn om je ogen te laten laseren. Mensen onder de 21 jaar worden meestal niet geholpen, omdat je zicht dan nog kan stabiliseren. Een operatie kan leiden tot complicaties op latere leeftijd. Omdat klinieken het risico op complicaties willen uitsluiten, worden er 20 tot 30% van de gevallen niet geopereerd omdat dit te gevaarlijk kan zijn.

De sterkte

Helaas is het niet voor iedereen met slechte ogen mogelijk om je te laten behandelen. Als je sterkte niet ligt tussen de -0,75 en -10 of tussen de +0,50 en +4, dan wordt het sterk afgeraden om een ooglaserbehandeling te ondergaan. Het soort afwijking speelt ook een rol als er gekeken wordt of een operatie mogelijk is. Het uiteindelijke doel is natuurlijk verbetering van het zicht en helaas is dat in sommige gevallen niet meer mogelijk. Je zal dan gebruik moeten blijven maken van een bril of lenzen.

De kosten

De prijzen voor het laseren van de ogen kunnen flink verschillen per kliniek. Het hangt er natuurlijk ook vanaf welke behandeling je moet ondergaan. Een Lasek behandeling bij beide ogen kost je minimaal €1695,- euro en een Wavefront/Personalised treatment kost €200,- euro. Dit is een flinke smak geld, maar het is het uiteindelijk wel waard als je gewoon weer helder kan zien zonder bril of contact lenzen. Je wil natuurlijk alleen geholpen worden door de beste specialisten. Daarom raden wij aan om te gaan voor de nummer één ooglaserkliniek van Nederland, Visusoogkliniek.