Top

Wat doet een personal trainer?

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Wat doet een personal trainer?

Wat doet een personal trainer?

Sterk, krachtig en fit zijn. Zowel mentaal als fysiek. Dat wil iedereen wel. Hoe je het bereikt dat verschilt van persoon tot persoon. De één is van nature al goed in vorm en optimistisch ingesteld. De ander heeft er wat hulp bij nodig. Dan is een personal trainer een aanrader.

Werken aan je gezondheid

Onder begeleiding sporten, werken aan je conditie en je gezondheid. Naast de sportlessen kijkt een personal trainer ook naar de rest van je leefstijl. Gezonde voeding is bijvoorbeeld belangrijk als je een bepaald gewicht wilt bereiken. Maar ook voor het opbouwen van conditie en het trainen van spieren is het belangrijk om te weten wat je beter wel en beter niet eet.

Met een personal trainer maak je een goed en verantwoord schema. Met zo’n trainingsschema kun je stap voor stap naar jouw eigen doel toewerken. Het maakt daarbij niet uit of dat doel een bepaald gewicht is, of gewoon een beter fitheidsniveau. Wat kost een personal trainer? Dat ligt er maar net aan hoeveel je wil sporten onder begeleiding.

Hup, aan de slag

Dan kun je aan de slag. Met trainingen gericht op je eigen doel en je eigen fysieke gesteldheid bouw je langzaam steeds meer spierkracht, krijg je vaak een betere houding en zul je een meer vertrouwen in je eigen lichaam krijgen. Doordat een personal trainer je begeleid bij alle trainingen voorkom je blessures. Dat is immers niet wat je wilt omdat je dan je doel niet gaat bereiken. Toch kan het gebeuren wanneer je complexe oefeningen niet op de juiste manier uitvoert.

Gezond in je hoofd

Tegenwoordig wordt een personal trainer ook steeds meer ingezet om mentaal fit en gezond te worden en blijven. Wanneer je overspannen bent of met een burn-out te maken krijgt, lijkt sporten soms wel het laatste waar je aan wilt denken. Het is echter een feit dat lichaam en geest samen een belangrijke rol vervullen. Dus fysiek trainen zal je zeker helpen bij een goede mentale gezondheid.