Top

Wat heb je allemaal nodig om zelf sieraden te maken?

Sport en gezondheid > Inspiratie  > Wat heb je allemaal nodig om zelf sieraden te maken?

Wat heb je allemaal nodig om zelf sieraden te maken?

Stel je verveelt je enorm. En je wilt best een langere tijd aan iets besteden. Dan kan je het beste zelf je sieraden proberen te maken. Bijvoorbeeld zelf steentjes in ringen, oorbellen of kettingen doen. Maar hoe doe je dit en wat heb je allemaal nodig? Dat leggen wij je uit in dit artikel.

Elastiek

Elastiek is een niet weg te denken materiaal als het gaat om het maken van sieraden. Je gebruikt namelijk elastiek voor het rijgen van armbanden. Elastiek kan je in verschillende diktes verkrijgen: 0,4 mm, 0,8 mm en 1 mm. Ook is het handig om elastiek te gebruiken als je een metalen allergie hebt.

Een goed vergrootglas

Wat ook erg handig is om te hebben als je zelf sieraden gaat maken is een goed vergrootglas zodat je kan zien of je je stenen wel goed plaats als je dit doet in bijvoorbeeld een ring of in een ketting. Met een vergrootglas kan je ook kijken of er geen krassen op de stenen zitten.

De juiste tangenset

Het is natuurlijk ook slim om de juiste tangenset te halen. Je hoeft ze niet alleen te gebruiken voor draden door te knippen, maar ook voor bepaalde dingen om te buigen en steentjes plaatsen in het sieraad. Het is daarom slim om meerdere tangetjes te hebben met verschillende groottes.

De juiste stenen

Wat misschien wel het belangrijkste is als je zelf sieraden wilt zijn de stenen. De stenen geven juist de mooiheid van sieraden. Stenen zijn er in alle soorten, maten en kleuren te vinden. Daarom passen stenen overal bij. Je kan ze in elke kleur van de regenboog krijgen. Swarovski maakt bijvoorbeeld prachtige stenen voor in sieraden.

De stenen van Swarovski hoef je niet alleen te gebruiken voor in sieraden. Je kan ze ook gebruiken in nail art. Dit zijn veel kleinere stenen waardoor ze veel mooier zijn op nagels. Je zal dus ook nog eens veel opvallen doordat je nagels eruit zien als sieraden.

Wil jij nou je nagels mooi maken met stenen? Dan kan je je Swarovski steentjes kopen bij Tinkerbellsbox.