Top

Wat houdt mediation bij een scheiding in?

Sport en gezondheid > Blog  > Wat houdt mediation bij een scheiding in?

Wat houdt mediation bij een scheiding in?

De beslissing om te gaan scheiden is er eentje die vaak niet over één nacht ijs gaat. Een scheiding gaat gepaard met veel emoties en veel vragen. Veel scheidingen verlopen op een nare manier en hebben een langdurig negatief effect op alle betrokken partijen. Om een scheiding goed te laten verlopen, kan scheidingsmediation een oplossing zijn. Maar wat houdt mediation bij een scheiding dan precies in?

Wat doet een scheidingsbemiddelaar?

Een scheidingsbemiddelaar of mediator zorgt ervoor dat een scheiding op een respectvolle manier geregeld wordt. Hij of zij is neutraal en onpartijdig, luistert naar jullie behoeftes en denkt actief mee over mogelijke oplossingen. De mediator helpt met alle vragen die ontstaan over zaken als de kinderen, de financiën en het verdelen van jullie pensioen. Hij of zij bespreekt alle verschillende opties en de bijbehorende consequenties. Zo kunnen jullie samen op een goede manier alle benodigde afspraken maken. Deze worden vervolgens opgesteld in (indien jullie kinderen hebben) het ouderschapsplan en het convenant. De mediator handelt vervolgens alle juridische procedures af, zodat jullie daar zelf geen omkijken naar hebben.

Veel aandacht voor de kinderen

Scheidingen waarbij er kinderen in het spel zijn, zijn vaak extra moeilijk. Pak je het dan niet goed aan, dan kunnen je kinderen er jaren last van hebben. Juist daarom is goede scheidingsmediation belangrijk. Door afspraken kort op elkaar te plannen creëer je duidelijkheid en rust bij kinderen. Op die manier is dit moeilijke proces zo snel mogelijk achter de rug. Veel mediators zijn tegenwoordig gespecialiseerd in het werken met kinderen met autisme, PDD-NOS, ADHD, PTSS en hooggevoeligheid. Hierdoor weet je zeker dat je kinderen in goede handen zijn.

Scheidingsbemiddelaars door het hele land

Ben je op zoek naar een goede scheidingsbemiddelaar die jullie soepel door de scheiding heen leidt en aandacht voor de kinderen voorop heeft staan? Zorgzaam Scheiden heeft mediators door het hele land. In wat voor situatie je ook precies zit, bij dit platform vind je altijd een goede bemiddelaar die jullie begrijpt. Zorgzaam Scheiden heeft mediators in Leiden, Breda, Zwolle en nog veel meer plaatsen in Nederland.