Top

Wat jij moet weten over de invloed van relaties op je gezondheid

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Wat jij moet weten over de invloed van relaties op je gezondheid

Wat jij moet weten over de invloed van relaties op je gezondheid

Helaas kan het gebeuren dat jij en je partner jullie relatie willen beëindigen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Eén daarvan is scheiden van tafel en bed. Hieronder lees je wat dit is, en wat dit betekent voor partneralimentatie.

Wat is scheiden van tafel en bed?

Bij scheiden van tafel en bed blijven jij en je partner officieel wel getrouwd. Toch gaan jullie wel uit elkaar. Ook moeten jullie wel veel dingen regelen die bij een ‘gewone’ scheiding ook gelden. Denk aan het verdelen van je eigendommen, het verdelen van je ouderdomspensioen en – als je kinderen hebt – het opstellen van een ouderschapsplan. Kortom, scheiden van tafel en bed is als het ware een tussenvorm tussen een ‘echte’ scheiding en getrouwd blijven. Een scheiding van tafel en bed kan daarom een oplossing zijn voor mensen die vanwege hun geloof niet mogen scheiden. Klik hier voor meer informatie over scheiden van tafel en bed.

Wat betekent een scheiding van tafel en bed voor mijn financiële situatie?

Zoals hierboven uitgelegd moet je bij een scheiding van tafel en bed verschillende dingen regelen op financieel gebied. Misschien vraag je je af of je na de scheiding nog wel genoeg inkomen hebt om van te kunnen leven. Het is goed om te weten dat je ook na de scheiding van tafel en bed nog de plicht hebt om op financieel gebied voor elkaar te zorgen. Heeft je ex-partner een hoger inkomen dan jij, dan heb je recht op partneralimentatie. Partneralimentatie houdt in dat je van je partner een bepaald bedrag krijgt voor je levensonderhoud. Hoe hoog dit bedrag precies is, hangt af van de afspraken die je daarover maakt. Vraag je je af hoe lang je recht hebt op partneralimentatie? Dat hangt af van wanneer je precies gescheiden bent en of je samen kinderen hebt. De maximale duur is 12 jaar. Lees hier alles over partneralimentatie.

Wat kan een mediator voor je betekenen?

Het kan best lastig zijn om alles rondom een scheiding van tafel en bed goed te regelen. Zeker als je ook afspraken moet maken over partneralimentatie en de zorg voor eventuele kinderen. Hebben jullie hulp nodig? Schakel dan een mediator in. Hij of zij weet alles over partneralimentatie en andere financiële zaken die komen kijken bij een scheiding van tafel en bed. Ook kan een mediator bemiddelen bij andere, emotionele zaken. Hierdoor is het makkelijker om een scheiding op een snelle, goede manier af te handelen, zodat jij en je partner zo snel mogelijk weer verder kunnen leven.