Top

Welke sanitaire hulpmiddelen bieden extra veiligheid bij het douchen?

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Welke sanitaire hulpmiddelen bieden extra veiligheid bij het douchen?

Welke sanitaire hulpmiddelen bieden extra veiligheid bij het douchen?

Veel mensen beginnen de dag met een verfrissende douche in de badkamer. Anderen sluiten er de dag af met een warm bad! Op welk moment gebruik jij de badkamer? Bovenal moet de badkamer een veilige ruimte zijn. Voorkom bijvoorbeeld dat je uitglijdt bij het in het bad stappen, voorkom dat je al snel vermoeid raakt als je enige tijd onder de douche staat, enzovoorts. In dit artikel vind je verschillende sanitaire hulpmiddelen, die voor extra veiligheid zorgen in de badkamer! Welke van deze hulpmiddelen gebruik jij al in je badkamer? 

Een zitje voor onder de douche

Een van de sanitaire hulpmiddelen die helpt veilig te douchen, is het gebruik van een zitje. Doordat het zitje vaak van kunststof gemaakt wordt, is deze goed bestand tegen het vocht in de badkamer. Een ander voordeel van een zitje voor onder de douche, is de mogelijkheid om deze in te klappen. Ideaal, wanneer jij het zitje wilt gebruiken en je partner bijvoorbeeld niet! Veel mensen gebruiken zelf een stoel, die na het douchen weer uit de cabine getild moet worden.

Stang om je tijdens het douchen aan vast te houden

Naast een zitje van kunststof, kan ook een stang aan de wand het overwegen waard zijn. Met een stang heb je altijd een punt om je aan vast te houden. Het verkleint de kans aanzienlijk dat je uitglijdt of om een andere reden valt tijdens het douchen. Deze stangen zijn online te bestellen en kunnen vaak heel eenvoudig aan de wand gemonteerd worden. Boor nooit in een tegel, maar gebruik de voeg om de stang te bevestigen. 

Antislipmat voor in de douchecabine

Een derde hulpmiddel die veilig douchen mogelijk maakt, is het gebruik van een antislip mat. Met een antislip mat ga je een gladde vloer tegen. Zeker wanneer er nog zeepresten op de grond zijn achtergebleven, kan de douchecabine erg glad worden! Een antislipmat komt niet alleen van pas in de douchecabine, maar bijvoorbeeld ook in het bad. 

Sanitaire hulpmiddelen voor zorginstellingen

Ook in zorginstellingen is de badkamer een ruimte waar veel ongelukken gebeuren. Daarom zijn sanitaire hulpmiddelen om zorgvragers veilig te douchen enorm belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een hoog laag bad, douchebrancard, instapbad of inloopbad. Bij Sani Assist zijn er ontzettend veel oplossingen om veilig zorgvragers te (laten) douchen.