Top

Zet de gezondheid van je medewerkers centraal bij het inrichten van het nieuwe kantoor

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Zet de gezondheid van je medewerkers centraal bij het inrichten van het nieuwe kantoor

Zet de gezondheid van je medewerkers centraal bij het inrichten van het nieuwe kantoor

Staat er binnenkort een verhuizing naar een ander kantoorpand op de planning? Dan zullen ook de werkplekken opnieuw ingedeeld moeten worden. Steeds vaker wordt hierin de werknemer centraal gezet. Uiteraard zijn er jaarlijks nieuwe trends die bijdragen om de werkplek nog beter te kunnen inrichten. Uiteindelijk gaat het altijd nog om de werknemer die zo goed mogelijk zijn werk moet kunnen doen. 

Vraag input van de medewerkers

Het is wetenschappelijk bewezen dat er cellen zijn in de hersenen die reageren op de ruimte waar jezelf op een bepaald moment bevindt. Het is dus belangrijk om met de omgeving zo goed mogelijk hierop in te spelen, waardoor de stemming, concentratie en gezondheid op een positieve manier kan worden beïnvloed. Het kan daarom dus ook geen kwaad om je medewerkers te laten meedenken bij de (her)inrichting van het kantoor. Op deze manier kom je samen tot de juiste inrichting en hier plukt uiteindelijk de vruchten van. 

Voldoende licht op het kantoor 

Voor de mens is natuurlijk licht ontzettend belangrijk. Dit komt omdat er vitamine D bevindt in het zonlicht wat een positief effect heeft op het humeur van de mens en helpt het gewichtstoename te voorkomen. Kunstlicht is hierin ook direct de tegenhanger van natuurlijk licht ook dus in het effect. Het zorgt voor achteruitgang in de lichamelijke gezondheid. Het kan onder andere zorgen voor hoofdpijn, weinig energie en vermoeide ogen. 

Voldoende beweging op kantoor

Een groot deel van het personeel zal hoogstwaarschijnlijk alleen binnen zijn werkzaamheden hoeven uitvoeren. Hierbij is het dan ook belangrijk dat juist zij voldoende beweging hebben. Zo kun je ook bewust niet alles in het kantoor laten plaatsen. Denk hierbij aan het maken van kopietje. De printer van Refurbished Printer kan juist bewust een paar gangen verder worden geplaatst. Ditzelfde geldt voor het koffieautomaat. Dan moet je verplicht een klein stukje lopen, maar daarnaast kun je ook allerlei activiteiten creëren op kantoor. Hierbij kun je denken aan tafeltennis of het plaatsen van basket.