Top

Zo blijf je gezond met een green juice!

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Zo blijf je gezond met een green juice!

Zo blijf je gezond met een green juice!

Dagelijks genoeg groenten en fruit binnenkrijgen blijft een uitdaging. Zeker voor mensen die veel onderweg zijn of vaak buiten de deur eten. De verleiding om toch voor dat bord pasta te kiezen in plaats van een salade wordt dan al gauw erg groot. Het resultaat is dat je eigenlijk je dagelijkse vitaminebehoefte mist en een tekort opbouwt aan stoffen die je lichaam nodig heeft om fit en gezond te blijven. Voel jij dat je moeite hebt met het binnenkrijgen van je dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit? Dan is het nemen van een green juice misschien wel jouw ideale oplossing. Hieronder leggen we je uit waarom.

Wat is een green juice?

Een green juice is de Engelse vertaling van een groen sapje. Tegenwoordig is het aanbod ontzettend breed en kun je bijna op ieder tankstation of in elke supermarkt wel een groen sapje kopen. Maar goed, de ene green juice is de andere natuurlijk niet. En misschien wil je liever thuis je groene sapje maken, maar de moeite en inspiratie om al die groenten en fruit te blenden tot iets wat echt goed smaakt is ook niet voor iedereen weggelegd.

Gelukkig kun je op veel plekken ook echt goede green juices vinden, bijvoorbeeld in gedroogde poedervorm. Deze kun je door je smoothie, sapje, verse saus of andere recepten gooien. Eigenlijk kun je helemaal losgaan op deze manier!

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een green juice?

Green juices zijn de ideale manier om ervoor te zorgen om gezond te blijven. Vanwege de samengestelde componenten zorg je ervoor dat je dat geeft wat je lichaam nodig heeft om een sterk immuunsysteem, genoeg energie en een fit lichaam te hebben. Dat komt onder andere door de volgende gezondheidsvoordelen:

Dagelijkse dosis vitamines en mineralen

Als je bijvoorbeeld weet dat je op dagelijkse basis net niet genoeg groenten en fruit binnenkrijgt is de aanvulling van een green juice voor jou ideaal om toch aan je vitamine behoeftes te komen. Een green juice kan je al gauw voor eenderde van je dagelijkse behoefte voorzien.

Gezonde darmen door vezels

Het voordeel van een green juice is dat je genoeg vezels binnenkrijgt. Vezels zijn voeding om je darmen gezond te houden en je stoelgang regelmaat te geven. Super belangrijk dus!

Sterk immuunsysteem door antioxidanten

Green juices zitten vol met antioxidanten, wat inhoudt dat je lichaam helpt van schadelijke radicalen te ontdoen en je immuunsysteem een flinke boost geeft.

Een green juice kan je lichaam alleen maar helpen om nog gezonder te worden. Daarom is het voor iedereen die moeite heeft om genoeg groenten en fruit binnen te krijgen een ideale en functionele oplossing.