Top

Zo verkoop je jouw auto sneller!

Sport en gezondheid > Lifestyle  > Zo verkoop je jouw auto sneller!

Zo verkoop je jouw auto sneller!

Na jarenlang plezier gehad te hebben van je auto, is het inmiddels tijd voor iets anders. Voordat je een nieuwe auto koopt, wil je het liefst eerst de huidige auto verkopen. Om te voorkomen dat je de auto uiteindelijk voor te weinig geld verkoopt, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel geven we enkele tips voor het verkopen van een auto.

Houd er rekening mee dat er veel autobedrijven op Marktplaats zijn die op je auto bieden

Veel mensen die hun auto willen verkopen, kiezen ervoor om deze op Marktplaats te zetten. Al snel krijg je meerdere reacties, alleen het bod dat wordt gedaan is aan de lage kant. Het is dan ook belangrijk om er rekening mee te houden dat er erg veel handelaren actief zijn om Marktplaats. Zij willen jouw auto kopen om deze vervolgens met vette winst weer te verkopen. Mocht je snel van de auto af willen dan is dit misschien wat minder erg. Als je het geld daarentegen hard nodig hebt, dan kun je beter wachten totdat er particulieren reageren die de auto voor hunzelf willen kopen. 

Knap de auto op en verkoop hem voor meer!

Als de auto nog redelijk nieuw is maar wel wat gebruikerssporen heeft dan kun je er eventueel voor kiezen om de auto op te knappen. Een manier om een Mercedes interessanter te maken voor een potentiële koper, is door Mercedes velgen van MW Wheels aan te schaffen. De oude velgen kun je eventueel via Marktplaats verkopen om een gedeelte van de investering terug te verdienen. Naast het vervangen van de velgen is het ook aan te raden om een onderhoudsbeurt in te plannen en de auto grondig te laten reinigen. De koper ontvangt in dat geval een auto in zeer goede staat en is hoogstwaarschijnlijk bereid om hier fors meer voor te betalen. 

Gebruik ook andere verkoopplatformen

Naast Marktplaats zijn er ook diverse andere platformen waar je de auto op te koop kunt zetten. Zo kun je de auto bijvoorbeeld ook op Autoscout zetten. De kans dat je hierdoor je auto sneller verkoopt, is erg groot. Houd er alleen wel rekening mee dat hier kosten voor gerekend kunnen worden.