Top

Zo word en blijf je perfect gezond

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Zo word en blijf je perfect gezond

Zo word en blijf je perfect gezond

Je hoort het overal: van teksten op verjaardagskaarten “ wij wensen je veel geluk en gezondheid” tot aan huwelijksbeloften “samen zijn in goede gezondheid met jou” Maar wat betekent nu precies in goede gezondheid verkeren?

Wat is perfect gezond

Voor de één is een perfecte gezondheid wanneer hij totaal vrij is van ziekten en zich gezond voelt. Voor de ander wanneer hij zich mentaal sterk en fit voelt. En sommigen zweren bij een combinatie van beiden.

Maar hoe doe je dat?

Je kan nog zo gaan sporten, vitaminepillen innemen en allerlei diëten volgen, meditatielessen en yoga oefeningen doen. Maar bereik je hiermee een perfecte gezondheid? Keihard sporten en je lichaam te ver pushen kan leiden tot blessures en dan is fysiotherapie noodzakelijk. Natuurlijk dragen al deze acties en middelen in zekere zin meer of minder bij aan een goede gezondheid. Maar er is meer.

Wist je namelijk dat je relaties, de contacten met anderen, je zelfbeeld en zelfs de manier hoe je in het leven staat invloed hebben op je gezondheid? Als iets goed voelt dan straal je dat ook uit en maakt je lichaam goede prikkels aan die positief zijn voor je gezondheid. Een goede geestelijke gezondheid is meer waard dan je denkt!

Volg je eigen pad

Dus stop met diëten en sporten als een gek en doe gewoon lekker waar je blij van wordt! Of het nu je doel waarmaken is, lekker chillen met je familie/vrienden of activiteiten zijn die je energie geven, doe het gewoon. Maak je totaal niet druk om wat anderen van je vinden, er zijn roddeltantes genoeg in de wereld! En geef vaker je ongezouten mening, je zult gelijk zien hoe prettig je je hierdoor voelt.

Een positieve mindset

Een andere bijkomstigheid hiervan is dat je hierdoor ook beter gaat kunnen slapen. En een betere nachtrust draagt ook weer bij aan een goede gezondheid. Probeer verder rust en regelmaat in je leven te brengen. En geniet van de kleine maar o zo belangrijke momenten in je leven. Een positieve levensinstelling is tegenwoordig echt een must voor een perfecte gezondheid!