Top

Zorg in een hotel

Sport en gezondheid > Blog  > Zorg in een hotel

Zorg in een hotel

Bent u afhankelijk van zorg, maar wilt u wel op een unieke plek wonen. Dan is een zorghotel de ideale oplossing. Of u nu in een zorghotel in Amsterdam of elders wilt gaan wonen. In een zorghotel komt u niks tekort.

Veel verschil in aanbod

Een zorghotel heeft niet een vaste definitie. Bij sommige hotels is namelijk het zorgaanbod beperkt tot een alarmbel, waar sommige zorghotels juist 24-uurs zorg aanbieden. Daarnaast kan ook de omgeving en accomodatie verschillen. Sommige zorghotels zijn ook daadwerkelijk hotels terwijl sommige vakantiebungalows zijn. Daarnaast wordt bij een doorgaans gesprek ook het woord zorghotel verwisseld met een verpleeghuis.

Welke behoefte heeft u daadwerkelijk?

Het is dus moeilijk om het onderscheid te vinden. Het is dus belangrijk uzelf af te vragen welke behoefte u daadwerkelijk heeft. Wilt u op vakantie, maar heeft u ten allen tijde zorg nodig? Of wilt u ergens van revalideren? Als u voor uzelf bepaald heeft welke zorg u daadwerkelijk nodig heeft dan kunt u gaan bepalen welke zorghotel u nodig heeft.

Vergoeding van een zorghotel

Wat betaalt u dan precies voor een zorghotel? Dit is moeilijk te bepalen als u niet weet wat voor zorg er komt kijken bij het hotel. Voor mensen die zelfstandig blijven wonen en wel zorg nodig hebben is het mogelijk om een vergoeding te krijgen voor de kosten van het zorghotel. Er zijn hierbij drie verschillende mogelijkheden: vakantieverblijf en respijtzorg, herstelzorg of respijtzorg via uw gemeente.

Kwaliteit van het zorghotel

Bij het kiezen van een zorghotel is de kwaliteit uiteraard erg bepalend. Hiervoor is er in Nederland een keurmerk in het leven geroepen. Dit is het keurmerk SNZH. Dit beoordeelt zorghotels op zorgkwaliteit, de aanwezige faciliteiten, het zorgproces, veiligheid en eventuele samenwerkingsovereenkomsten. Daarnaast is het bij zorgkaart Nederland is het mogelijk om deze zorghotels te beoordelen.

Bereid u goed voor

Bij het kiezen van het juiste zorghotel is een goede voorbereiding essentieel. Bedenk goed wat voor zorghotel u nodig heeft en of u hiervoor een vergoeding krijgt oftewel past uw zorghotel binnen uw budget?