Top

Het effect van zacht water op uw gezondheid

Sport en gezondheid > Inspiratie  > Het effect van zacht water op uw gezondheid

Het effect van zacht water op uw gezondheid

Wat is nou beter? Hard of zacht water? Dat is nog steeds een onbeantwoorde vraag. Dat is ook omdat het een moeilijke stelling is. Het antwoord is eigenlijk een goede combi van beide. Hier gaan we je ook uitleggen waarom. Er zijn vele voordelen van zacht water.

Wat is zacht water nou precies?

Zacht water is eigenlijk water dat onthard is waar een resthardheid van 3dH heeft. In nederland is de maximale hardheid van het water 5,6dH. Zacht water is dus water waar een groot deel kalk (calcium en magnesium) uit is gehaald. Je zou dus denken dat zacht water gezonder zou zijn dan hard water toch? Dat is niet helemaal waar omdat in zacht water minder mineralen zitten dan in hard water. Dus heb je eigenlijk een goede mix nodig van de 2. 

Zacht water is beter voor de huid

Misschien heeft u wel eens gehoord dat hard water slecht is voor uw huid. Helaas is er geen concreet antwoord te geven of dat wel of niet zo is. Het is nooit bewezen maar er zijn wel voorbeelden van mensen die ergens gaan douchen waar het water harder is dan thuis en dat ze daar best wat jeuk van krijgen. Ook hebben mensen met acne klachten gezegd dat douchen met hard water voor irritaties heeft gezorgd. Toen die mensen gingen douchen met zacht water leek dat minder te zijn. 

Zacht water is beter voor het haar

Het lichaam heeft calcium nodig omdat dat goed is voor de botten. Daarom zit er altijd een beetje kalk in het water. Kalk is alleen niet heel erg goed voor het haar omdat kalk zich ophoopt en zorgt voor ontstoppingen. Dat zorgt ervoor dat dingen zoals vocht niet meer je haar in kunnen wat zorgt voor uitdroging, wat zorgt voor een hele duffe saaie bos haar. Als je dus doucht met zacht water is het beter voor je haar omdat daar beduidend minder kalk in zit. 

Hoe kan ik mijn water zacht krijgen?

Omdat zacht water zulke voordelen heeft is het super makkelijk gemaakt door middel van Soft Water Systems. Soft Water Systems zorgen ervoor dat een deel van de kalk in je water eruit wordt gehaald en dus zachter water creëert. Waar je je uiteindelijk beter van kan voelen!